Sztuka Kowalstwa: Kształtowanie Metalu
Utrzymanie czystości w zakładzie gastronomicznym jest niezmiernie zawiłe z uwagi na różnorodność występujących zabrudzeń. Sanepid nakłada duże wymogi i cierpliwie tego dopilnowuje. Sanepid kojarzy nam się z czymś złym, z postaciami nakładającymi wysokie kary za niedostosowanie się do rozporządzeń, regulaminu. Niemniej pełnią rolę doradców, starających się wspomóc zorganizować pracę w sposób bezpieczny i nie zagrażający zdrowiu konsumentów. W głównej mierze, zdrowe i smaczne posiłki preparowane w kuchni zakładu zależy od jej czystości, i sposobu jej przechowywania. Co możemy oznajmić o czystości naczyń? Niezmiernie znaczącym urządzeniem wspierającym utrzymać czystość jest zmywarka. O tym także mówi domena internetowa gastronauci. Mycie odbywa się w komorze mycia z użyciem płynu. Według przeprowadzonych badań, naczynia umyte w zmywarce z stosowną chemią wykazują 0 bakterii/cm3 (norma dopuszcza 100 bakterii/cm3), przy czym naczynia myte ręcznie niestety nie zawierają takich wyników. Nie zapominajmy również o środkach schludności, myjąco-antybakteryjnych, o myciu posadzek oraz ścian, albowiem to one są największym magnesem na bakterie.
1. Sprawdź tutaj
2. Zajrzyj tutaj
3. Przejdź do strony
4. Kliknij dla szczegółów
Sztuka Mandal: Relaksujące Malowanie Kręgów